Indkøbskurven er tom

Kommunikation og medfødt døvblindhed 3. Bog og DVD

Vær den første til at bedømme dette materiale

Katalognr.: 990
 stk.
326,00 kr

Detaljer

At skabe mening. Denne bog er den tredie af i alt fire bøger om medfødt døvblindhed og kommunikation. Hver bog har sit eget faglige fokus.

Denne bog handler om medfødt døvblindhed og de grundlæggende principper for intervention.

Første kapitel beskriver oplevelsesbaserede gester og behandler spørgsmål som: Hvordan skaber mennesker sig mening om verden? Hvilke billeder er der tilbage i hukommelsen hos en døvblind person, hår han er afhængig af at opleve verden meget forskelligt fra sin seende/hørende partner?

Andet kapitel omhandler de karakteristika, der er forbundet med en narrativ struktur, og forklarer, hvorfor det narrative aspekt er så vigtigt at fokusere på, når man er sammen med en døvblind person. Desuden beskrives, hvordan partnere bagefter i fællesskab kan konstruere oplevelsen som en livshistorie.

Tredje kapitel fortæller, at vi ikke behøver detaljeret viden om de processer, der knytter sig til selve meningsdannelsen, når vi kommunikerer med børn der oplever verden på en måde der ligner vores. Men når det drejer sig om et barn med døvblindhed, er vi nødt til at vide mere om, hvordan disse processer forløber for at give os redskaber for en bedre forståelse af vor døvblinde partners hukommelse.

Kapitel fire handler om fortolkningsstrategi. Hvis partnerens ordforråd er reduceret og der tilbydes færre forskellige referencepunkter er en bred fortolkningsstrategi væsentlig.

Femte og sidste kapitel er en introduktion til bog 4, som beskæftiger sig med overgangen til kulturelt sprog og har følgende temaer: Hvordan får man tag i den døvblinde persons tanker? Hvordan skal ytringerne formes, og hvordan vælges den rigtige form? Hvordan sikrer man sig, at de kulturelle tegn forbindes med den døvblinde persons tanker.


For videofilm vil vi henvise til følgende hjemmeside:

www.matcendownload.dk

Der, kan filmene downloades

Redaktører: Jacques Souriau, Inger Rødbroe og Marleen Janssen
Sideantal: 115 + DVD
Udgivelsesår: 2008
ISBN: 978-87-91274-83-1

Kommunikation og medfødt døvblindhed 3. Bog og DVD

Dobbeltklik på ovenstående billede for at se i fuld størrelse

Zoom ud
Zoom ind
Bedømmelser
Der er ingen bedømmelser af dette materiale.