Indkøbskurven er tom

Støjapp

Vær den første til at bedømme dette materiale

Katalognr.: 1189
0,00 kr

Detaljer

logo til App Store

NB: Appen kan ikke bestilles via denne hjemmeside. Du skal downloade den i enten App Store eller Google Play. Klik på ikonet herover!

Støjapp er et redskab til talehørepædagoger, som skal træne skelneevne i støj hos børn med APD. Appen indeholder forskellige støjtyper med varierende volumen, f.eks. aftenselskab, frikvarter og indkøbscenter, som man frit kan vælge imellem, alt efter hvad man ønsker at træne. 

I undervisningen bruges appen sammen med den opgave, barnet skal udføre. Talehørepædagogen giver indledningsvis en instruktion i opgaven og informerer om, at der sættes baggrundsstøj på. Eksempler kunne være: "Jeg sætter baggrundsstøj på og læser en tekst op. Bagefter skal du gengive teksten" eller "du skal nu høre nogle korte og lange lyde. Jeg sætter baggrundsstøj på, og så skal du fortælle mig, om lyden er lang eller kort". Andre opgaver kan være at høre, om en lyd er svag eller kraftig, om en lyd er diskant eller bas, om talen er hurtig eller langsom. Det er vigtigt at give instruktionen, inden støjappen tændes, så man er sikker på, at barnet kan høre instruktionen.

Når man træner skelneevne i støj hos et barn med APD, er det vigtigt, at man først arbejder på sætningsniveau, derefter ordniveau, så stavelsesniveau og til sidst fonemniveau. På denne måde arbejder man fra et nemt til et svært niveau. Man skal i øvrigt være opmærksom på, om eleven har mulighed for mundaflæsning eller ej, da dette kan give forskellige resultater i barnets skelneevne.

Appen er gratis og findes til både IOS og Android. Som nævnt oven for kan den downloades i App Store og Google Play.

Programmering: Materialecentret
Indsamling og kalibrering af lyde: DELTA

Faglig konsulent: Dorthe Mølgaard
Udgivelsesår: 2015

Støjapp

Dobbeltklik på ovenstående billede for at se i fuld størrelse

Zoom ud
Zoom ind
Bedømmelser
Der er ingen bedømmelser af dette materiale.