Indkøbskurven er tom

Kommunikationspas (app)

Vær den første til at bedømme dette materiale

Katalognr.: 1185
0,00 kr

Detaljer

logo til App Store

NB: Denne app kan ikke bestilles via Materialecentrets hjemmeside. Den skal downloades i App Store, hvor du finder den ved at søge efter "Kommunikationspas".

Et kommunikationspas er et redskab, som kan lette og forbedre kommunikationen mellem mennesker uden talesprog (herefter omtalt som hovedpersonen) og deres omgivelser. Det er særligt beregnet til dem, som ikke kender hovedpersonen uden talesproget indgående, men alligevel har et behov for at kommunikere med ham eller hende. Det kan eksempelvis være nyansatte eller vikarer på et tilbud.

Kommunikationspasset er et redskab, som har været brugt i professionelle sammenhænge i en årrække. Det har typisk været udformet som et lille hæfte, hvor de væsentligste oplysninger om hovedpersonen er samlet. Det giver personen mulighed for nemt og hurtigt at præsentere sig for nye mennesker, som derved får en mulighed for at sætte sig ind i, hvordan og på hvilke måder, de skal kommunikere med personen. En slags kommunikativ brobygger.

Denne app-version bygger på de grundlæggende tanker og ideer, som traditionelle kommunikationspas er udarbejdet efter. Men det digitale kommunikationspas har en række fordele i forhold til printede versioner. Den digitale version giver bl.a. mulighed for at bruge videoeksempler til at illustrere kommunikationen, ligesom det gør øger brugervenligheden væsentlig. Både for dem der udfylder kommunikationspasset, og for dem som skal bruge det.

Det digitale kommunikationspas er udviklet i et samarbejde mellem Center for Døvblindhed og Høretab (CDH), Specialbørnehjemmene og Sødisbakke, som alle er en del af specialsektoren i Region Nordjylland. 

Appen er gratis og findes udelukkende i en version til iPads. Du kan downloade den i App Store, og du finder den nemmest ved at søge efter "kommunikationspas".

Kommunikationspasset er lavet til brug på private iPads. Det er ikke lovligt at bruge den på institutioners iPads eller andre offentligt ejede tablets. 

Kommunikationspas (app)

Dobbeltklik på ovenstående billede for at se i fuld størrelse

Zoom ud
Zoom ind
Bedømmelser
Der er ingen bedømmelser af dette materiale.