Indkøbskurven er tom

Udendørsaktiviteter og medfødt døvblindhed

Vær den første til at bedømme dette materiale

Katalognr.: 1386
 stk.
100,00 kr

Detaljer

Dette hæfte er det sjette i en serie, som belyser døvblindhed og forskellige temaer, der har relation til det dobbelte sansetab. Serien retter sig især mod fagpersoner, der er involveret i arbejdet med en person med døvblindhed. Pårørende kan også drage nytte af serien. 

Udeliv har i nogles ører en klang af at være noget, der indeholder fysisk prægede aktiviteter og oplevelser, som mange personer med medfødt døvblindhed ikke har mulighed for at deltage i. Med hæftet ønsker vi at sætte fokus på, at meningsfyldte aktiviteter udendørs også kan være enkle og ukomplicerede at tilbyde personer med medfødt døvblindhed. 

At flytte rammerne for aktiviteter sammen med personer med medfødt døvblindhed ud fra de vante rum i hjem, dagtilbud og skole medvirker ofte til, at vi bliver udfordret til at tænke anderledes, når vi skal løse opgaver af forskellig karakter. På den måde skabes der nye kommunikative relationer, hvor nye indtryk kan blive til kommunikative udtryk. 

Såvel brugergruppens fysiske og mentale tilstand som den fysiske beliggenhed af et tilbud og økonomi kan være en udfordring. Men hvis der arbejdes ud fra filosofien ’keep it simple’, er det nemmere at gå til. Meningsfyldte aktiviteter kan altså både være simple og lette at gå til – og kan indeholde mange muligheder for eksempelvis at stimulere flere sanser på en gang. 

I hæftet beskrives fire udendørsaktiviteter af forskellig kompleksitet: 

  • Bål 

  • Gangsti/rute 

  • Sidde og ligge udendørs 

  • Gåture 

Tekst: Camilla Lolk Rønshøj 
Foto: Camilla Lolk Rønshøj og Materialecentret

Sideantal: 29
Udgivelsesår: 2021
ISBN:978-87-93714-72-4

Udendørsaktiviteter og medfødt døvblindhed

Dobbeltklik på ovenstående billede for at se i fuld størrelse

Zoom ud
Zoom ind
Bedømmelser
Der er ingen bedømmelser af dette materiale.