Indkøbskurven er tom

To skal der Til - sprog og tale

Vær den første til at bedømme dette materiale

Katalognr.: 965
 stk.
275,00 kr

Detaljer

To skal der Til – sprog og tale henvender sig til forældre, pædagoger og andre, der tager sig af børn, hvis sprogudvikling ikke forløber af sig selv, men som har mulighed for en sådan udvikling. Bogen informerer forældre og pædagoger om, hvordan de kan tilpasse deres hverdag til barnets vilkår og tilbyde barnet et miljø og et samvær, som fremmer dets interesse for at kommunikere.


Bogen giver mange konkrete anvisninger og forslag, som for forældre vil være en god støtte til, at samværet kan fremme børnenes sproglige udvikling. Den indeholder ingen formelle sproglige øvelser, men fortæller om en række forhold ved almindelige hverdagssituationer og -rutiner, som forældre og andre kan bruge til at fremme børns talesproglige udvikling. Anvisningerne udnyttet børns naturlige behov for oplevelser og for at tilegne sig færdigheder, som ældre børn og voksne i deres omgivelser behersker. Den bygger på den kommiunikation, som forældre spontant udvikler sammen med deres lille barn. Målet er at lære børnene at forstå talesprog og udtrykke sig sprogligt, men den tager udgangspunkt i den måde, børnene og forældrene faktisk kommunikerer på. Derfra lader den børnenes adfærd og interesse vise, hvordan man kan hjælpe sit barn til trin for trin i en lang og spændende opdagelsesrejse gennem sprogets faser. Det gør den bl.a. ved at hjælpe forældre til at opdage og forstå barnets måde at kommunikere på.
Vejledningen er skrevet af klinikere ved The Hanen Centre i Toronto, Canada, en organisation som udvikler programmer for forældre om varetagelse af deres børns sprogudvikling.

Bogens anvisninger er udformet, så forældre til børn med forskellige årsager til en forsinket talesproglig kommunikation vil kunne profitere af vejledningerne, for eksempel: børn med generel udviklingshæmning eller andre mentale handicap, børn med forstyrrelser i kontakt, opmærksomhed og motorisk udvikling, børn med dysfatiske forstyrrelser, børn med høretab, der bruger høreapparat eller CI (Cochlea Implantat) og flerhandicappede børn.

Tilgangen i denne bog kan hjælpe forældre til børn med høretab med at udnytte det udbytte af sproglig samvær, som høreapparater og CI giver hver enkelt barn mulighed for.
Det gælder uanset om forældre ønsker primært at arbejde med talesprog og naturlige tegn, eller om de ønsker at bruge tegn fra døves tegnsprog som støtte. Også forældre, der ønsker, at deres døve/hørehæmmede børn som sit første sprog skal udvikle en visuel komminikation, der kan målrettes døves tegnsprog, vil i bogen kunne finde inspiration til aktiviteter, der kan fremme dette formål.
Bog på 184 sider i format 21x27 cm.

It Takes Two to Talk, Danish Edition
Hanen Early Language, 2006
First published by Hanen Early Language Program in English, 1984.

Forfattere: Jan Pepper og Elaine Weitzman
Illustrationer: Pat Cupples
Design: CounterPunch/Linda Gustafson, Peter Ross
Redaktør: Martin Townsend.
Dansk oversættelse: Palle Vestberg
Oversættelsen autoriseret ved Hanen-certificeret tale-hørepædagog, Lene M. Jensen

Sideantal: 184
Udgivelsesår: 2007
ISBN: 978-87-91274-60-2

To skal der Til - sprog og tale

Dobbeltklik på ovenstående billede for at se i fuld størrelse

Zoom ud
Zoom ind
Bedømmelser
Der er ingen bedømmelser af dette materiale.