Indkøbskurven er tom

Sindsstemninger med tegn

Vær den første til at bedømme dette materiale

Katalognr.: 1013a
 stk.
140,00 kr

Detaljer

’Sindsstemninger med tegn’ er et materiale til arbejdet med børn, der har behov for tegnstøttet kommunikation. Materialet kan anvendes til at understøtte arbejdet med både forståelsen af de basale følelser og den sproglige udvikling. Målgruppen er primært børn i børnehaver og på de yngste trin i folkeskolen, hvor det kan bruges som et visuelt og tegnstøttet udgangspunkt til at arbejde med forskellige sindsstemninger, bl.a. glad, ked af det, sur og forskrækket.

Til hver sindsstemning hører to grundkort og seks situationsbilleder. Grundkortene viser et barn, som er eksempelvis er glad, mens billederne viser en situation, som kan fremkalde den pågældende følelse. Når man arbejder med materialet, starter man f.eks. med grundkort A, som viser en pige, der er glad. Kortet kan bruges som et udgangspunkt for en samtale med barnet i forhold til begreberne glad, i godt humør og fornøjet.
Bagefter kan man eksempelvis lægge kortet på bordet, som viser pigens fødselsdag og tage en dialog om situationen, og hvilke følelser den bringer frem. Man kan vurdere, om det er nok med dette ene situationsbillede eller om barnet kan arbejde med flere situationsbilleder ad gangen.

Der er også andre muligheder for anvendelse af materialet. Situationsbillederne kan for eksempel bruges som oplæg til dialog om egne oplevelser/erfaringer og forestillinger om, hvad kunne der også ske/gøres i den enkelte situation, som billedet viser. Alle kort er trykt med forslag til støttetegn fra Tegn Clip-Art på bagsiden, som kan bruges i samtalen med barnet. 

Materialet er en tegnstøttet version af den originale 'Sindsstemninger', som du finder herunder som relateret produkt.

Idé: Patricia Egge og Christa Thomsen
Illustrationer: Hanna Orlof
72 kort i A6 format. Plastæske til opbevaring
Udgivelsesår: 2018

Sindsstemninger med tegn

Dobbeltklik på ovenstående billede for at se i fuld størrelse

Zoom ud
Zoom ind
Bedømmelser
Der er ingen bedømmelser af dette materiale.