Indkøbskurven er tom

Mobility, ledsageteknik og medfødt døvblindhed

Vær den første til at bedømme dette materiale

Katalognr.: 1349
 stk.
100,00 kr

Detaljer

Dette hæfte er nummer fire i en serie, som belyser døvblindhed og forskellige grundlæggende temaer, der har relation til døvblindhed. Serien retter sig især mod fagpersoner, der er involveret i arbejdet omkring en person med døvblindhed. Pårørende kan også drage nytte af serien.

Det dobbelte sansehandicap medfødt døvblindhed giver nogle særlige udfordringer i forhold til at udvikle og udfolde ens evne til fri bevægelighed. Dette hæfte giver et indblik i de særlige problematikker, der opstår i arbejdet med mobility og ledsageteknikker i forhold til personer med medfødt døvblindhed.

Både mobility og ledsageteknik dækkes i hæftet, fordi der er nogle berøringsflader mellem de to områder og nogle problemstillinger, de har tilfælles. Fælles er dels det at gøre de anvendte teknikker forståelige og dels at arbejde med den berørte persons tryghed og motivation. Mobility og ledsageteknikker skal være en hjælp til at udforske verden, til at man kan deltage i mere interessante aktiviteter og til at udfolde sit potentiale og sine interesser.

Det er også fælles for de to emneområder, at der er stor forskel på at bevæge sig rundt i kendte og stabile omgivelser, hvor man kan kontrollere lyd- og lysforhold samt optimere den fysiske indretning (f.eks. hjemme i egen boenhed eller i skolen) og så at bevæge sig rundt i ukendte omgivelser, hvor ting kan være uoverskuelige og overraskende (f.eks. ude i byen).

I hæftet er der mange illustrationer, der overskueligt viser hensigtsmæssige ledsagegreb og –teknikker.

Tekst: Hanne Larsen og Cathrine Olesen 
Foto: Cathrine Olesen, Klaus Anton Lundgaard og Materialecentret

Sideantal: 31
Udgivelsesår: 2020
ISBN:978-87-93714-46-5

Mobility, ledsageteknik og medfødt døvblindhed

Dobbeltklik på ovenstående billede for at se i fuld størrelse

Zoom ud
Zoom ind
Bedømmelser
Der er ingen bedømmelser af dette materiale.