Indkøbskurven er tom

Lytteprofil

Vær den første til at bedømme dette materiale

Katalognr.: 1322
 stk.
120,00 kr

Detaljer

Lytteprofil er et samtaleværktøj, der skal bruges til at dokumentere, hvordan eleven med høretab oplever lyttemiljøet i skolen. Materialet er rettet mod elever med høretab i indskolingen (0.-3. klasse).

Formålet med værktøjet er at afdække elevens egen opfattelse af, hvor let eller svært han/hun har ved at høre og forstå, hvad der bliver sagt i undervisningen og i sociale situationer. Det foregår ved en samtale mellem lærer/talehørekonsulent og elev. Samtidig er formålet at øge elevens og lærerens forståelse for elevens lyttebehov og lyttestrategier i skolen.

Lytteprofil består af to hæfter, der bruges samtidig, nemlig et lærerhæfte og et elevhæfte. Hæfterne indeholder ens illustrationer af 17 forskellige situationer fra undervisning, samling og frikvarterer. Når eleven og læreren taler om en situation, har de begge slået op på situationen, men i hvert deres hæfte. Eleven kan i sit hæfte markere eller pege på den smiley, som bedst beskriver hans/hendes oplevelse af situationen. Samtidig kan læreren angive elevens svar i sit hæfte, hvor der også er lavet plads til ekstra noter fra samtalen. I lærerhæftet er der endvidere en guide til samtalen med eleven samt gode råd til læreren relateret til hver enkelt situation.

Det er tanken, at talehørekonsulenten er den person, der tager initiativ til og introducerer Lytteprofil for klasselæreren. Læreren skal kunne se en mening med at bruge samtaleværktøjet, og i den forbindelse er talehørekonsulenten vigtig som budbringer. Lytteprofil skal udfyldes af klasselæreren og/eller talehørekonsulenten i samarbejde med eleven.

Lytteprofil består af:

  • Et lærerhæfte med vejledning i A4-format
  • Et elevhæfte i liggende A4-format med spiralryg
Idé og tekst: Maggi Olesen
Layout: Materialecentret 
Sideantal, elevhæfte: 19 
Sideantal, lærerhæfte: 28

Udgivelsesår: 2019

Lytteprofil

Dobbeltklik på ovenstående billede for at se i fuld størrelse

Zoom ud
Zoom ind
Bedømmelser
Der er ingen bedømmelser af dette materiale.