Indkøbskurven er tom

Lyttepas

Vær den første til at bedømme dette materiale

Katalognr.: 1323
 stk.
120,00 kr

Detaljer

Lyttepas er et værktøj til opslagstavlen i en skoleklasse, hvor der går en elev med høretab. Lyttepas har her til formål at understøtte implementeringen af gode rutiner, der letter elevens tilgængelighed til undervisningen og kommunikationen i klassen. Det er både elevens egne rutiner og strategier, der sættes fokus på, såvel som rutiner hos klassekammerater og lærere.

Lyttepas øger bevidstheden hos både elev, klassekammerater og lærere om lyttestrategier og gode rutiner og bidrager til at skabe en struktur omkring implementeringen af de gode rutiner i dagligdagen.

Det er tanken, at talehørekonsulenten er den, der tager initiativ til og introducerer Lyttepas for klasselæreren. Læreren skal kunne se en mening med at bruge Lyttepas, og i den forbindelse er talehørekonsulenten en vigtig budbringer.

Lyttepas kan med fordel anvendes i forlængelse af Lytteprofil (0.-3. klasse) og Lyt engang! (fra 3. klasse). De er begge vurderingsværktøjer, der dokumenterer, hvordan lyttemiljøet i skolen opleves af eleven med høretab.

Lyttepas består af:

  • En vejledning
  • Et ophæng til klasseværelset i A3-fomat. Man kan have ophænget liggende på katederet eller hænge det tæt på tavlen, så alle ser det.
  • Kort til ophæng med fokuspunkter til eleven med høretab
  • Kort til ophæng med fokuspunkter til klassekammeraterne
  • Kort til ophæng med fokuspunkter til lærerne
  • Tomme kort til ophæng. Her kan man skrive fokuspunkter på, der ikke er nævnt i forslagene, men som eleven selv foreslår bliver et indsatsområde
Idé og tekst: Maggi Olesen
Layout: Materialecentret 
Udgivelsesår: 2019

Lyttepas

Dobbeltklik på ovenstående billede for at se i fuld størrelse

Zoom ud
Zoom ind
Bedømmelser
Der er ingen bedømmelser af dette materiale.