Indkøbskurven er tom

Kommunikative relationer

Vær den første til at bedømme dette materiale

Katalognr.: 1042
 stk.
325,00 kr

Detaljer

Kommunikative relationer handler om, hvordan mennesker med medfødt døvblindhed kan udvikle sig kommunikativt og personligt i relationer med seende/hørende partnere. Når det lykkes, er det fordi de seende/hørende partnere har haft tilgang til teoretisk viden om udvikling og specialpædagogiske strategier baseret på de kropslige sanser.

I bogen præsenteres to modeller, som kan bruges af døvblindfødtes partnere, når de sammen analyserer videoklip for at planlægge detaljerede indsatser. Modellerne bygger på principper fra udviklingsteori og dialogisk teori samt fra viden om medfødt døvblindhed og de pædagogiske strategier, som er udviklet sammen med døvblindfødte. Indsatserne fokuserer på at styrke de grundlæggende kommunikative processer - partnernes vedvarende rettethed mod hinanden, gensidighed i udvekslingerne mellem partnerne og stabilitet i udvekslingerne - for gradvist at kunne øge kompleksiteten og dermed den kommunikative udvikling.

Kommunikative relationer" henvender sig til konsulenter og andre fagpersoner, som har udredning og planlagt intervention som en del af deres daglige arbejde. Derudover vil det pædagogiske analyseværktøj kunne anvendes af professionelle og forældre, som har en direkte partnerrolle i forhold til mennesker med medfødt døvblindhed. Materialet vil ligeledes med fordel kunne anvendes til personaleuddannelse og i vejledningsforløb. Fagpersoner, der arbejder med personer med andre funktionsnedsættelser, der medfører store kommunikationsproblemer, vil også kunne drage nytte af denne bog.

Bogen er skrevet af Anne Varran Nafstad og Inger Bøgh Rødbroe, som også står bag klassikeren "At skabe kommunikation med døvblindfødte", bedre kendt som Udviklingsprofilen. Oprindeligt skulle denne blot have været en opdatering af Udviklingsprofilen, men arbejdet har grebet om sig og man kan roligt sige, at "Kommunikative relationer er andet og mere end en opdatering. Det er en helt ny og selvstændig bog.

Bogen er udgivet i samarbejde med Videnscenter for Handicap, Hjælpemidler og Socialpsykiatri.

Forfattere: Anne Varran Nafstad og Inger Bøgh Rødbroe
Sideantal: 184
Udgivelsesår: 2013
ISBN: 978-87-92574-29-9

Kommunikative relationer

Dobbeltklik på ovenstående billede for at se i fuld størrelse

Zoom ud
Zoom ind
Bedømmelser
Der er ingen bedømmelser af dette materiale.