Indkøbskurven er tom

Haptiske signaler - et inspirationshæfte

Vær den første til at bedømme dette materiale

Katalognr.: 1057
 stk.
125,00 kr

Detaljer

Når man er døvblind, er det en stor udfordring at skabe sig et overblik over verdenen omkring sig. For hvordan holder man styr på omgivelserne, når synet og hørelsen ikke fungerer?

For Alexander - en ung mand, der har gået i skole på SPK, Langelinieskolen - har løsningen været haptiske signaler. Kort fortalt er haptiske signaler en taktile måde at kommunikere på, som hurtigt kan give personen med døvblindhed overblik over rummet han befinder sig i, hvem der er til stede og andre rumlige og sociale informationer.

I dette hæfte kan du læse om, hvordan personalet på Langelinieskolen har arbejdet med introducere haptiske signaler for Alexander og få dem gjort til en naturlig del af deres fælles kommunikation.

Arbejdet startede i 2009 og sluttede cirka tre år senere. Ved projektets afslutning havde Alexander fået en ekstra dimension i hans kommunikation, og personalet omkring ham oplevede, at de haptiske signaler gav Alexander flere handlemuligheder og strategier, bl.a. i forhold til at opnå social kontakt.

Hæftet om haptiske signaler er tænkt som en inspiration til alle, de vil undersøge, om haptiske signaler kan bruges i deres arbejde med personer med medfødt døvblindhed.

Teksten beskriver ret udførligt, hvordan personalet på Langelinieskolen har grebet opgaven an, og på den medfølgende DVD man se eksempler på brugen af haptiske signaler og det udbytte, som Alexanderhar fået af den nye kommunikationsform.

Forfattere: Camilla Kjær, Klaus Aagaard Pedersen,
Steen Winther Clausen og Thomas Eeg Jessen.
Faglig konsulent: Bettina Kastrup Pedersen
Foto: Magnus Møller.
Videoredigering: Big Beard Production
Sideantal: 32 + DVD

Udgivelsesår: 2013
ISBN: 978-87-92574-31-2

Haptiske signaler - et inspirationshæfte

Dobbeltklik på ovenstående billede for at se i fuld størrelse

Zoom ud
Zoom ind
Bedømmelser
Der er ingen bedømmelser af dette materiale.