Indkøbskurven er tom

Cirkus

Vær den første til at bedømme dette materiale

Katalognr.: 1294
 stk.
375,00 kr

Detaljer

"Cirkus" er udviklet til børn med høretab i børnehave eller i indskolingen (0.-3. klasse). Det kan også bruges med tegn, og det er derfor velegnet til tegnsprogs- eller tegn til tale-brugere i dag- og skoletilbud.

Materialet er beregnet til at arbejde med sprogtilegnelse og har udgangspunkt i temaet cirkus. Det kan både anvendes i forhold til verbalt sprog og i forhold til tegnbaseret kommunikation. Desuden kan materialet danne udgangspunkt for inkluderende temabaserede aktiviteter i børnehave eller skole, eks. som forberedelse til en cirkusforestilling .

"Cirkus" indeholder i alt tre situationsbilleder, som viser tre forskellige scenarier i og omkring et cirkus: 1) pladsen uden for cirkus, 2) manegen og tilskuerpladser og 3) arealet bag forhænget, hvor artisterne er, inden de skal optræde.

 Til hvert situationsbillede er der:

  • 1 stk. A3-oversigtsbillede i farver
  • 1 stk. A3-oversigtsbillede i sort/hvid til kopiering
  • 2 x 4 stk. A4-billedark med hver 6 tegninger i farver
  • 4 stk. A4-billedark med hver 6 tegninger i sort/hvid til kopiering
  • 4 stk. A4-ark med ordkort
  • 4 stk. A4-ark med forslag til tegnstøtte

Der er primært tre anvendelsesmuligheder med dette materiale: samtale, vendespil og farvelægning.

Alle elementer i Cirkus kan reelt bruges som et udgangspunkt for samtale med barnet, men det er primært de store oversigtsbilleder, som er beregnet til det. Billederne er lavet som myldrebilleder, hvor barnet får pirret sin nysgerrighed og samtidig bliver præsenteret for, hvilke artister som optræder i cirkus, hvordan manegen ser ud, hvilke dyr man kan opleve m.v. 

De sort/hvide kopiark er beregnet til, at barnet kan farvelægge dem. Farvelægningen giver barnet en anden måde at arbejde med elementerne på situationsbillederne på, og det giver endnu en anledning til samtale om, hvad der sker i cirkus.  

De forskellige A4-ark i materialet er primært beregnet til at bruge som vendespil. Vendespillet kan spilles på flere måder ved at kombinere forskellige elementer. Der er naturligvis mulighed for at spille det på helt klassisk vis ved at bruge de to sæt farvede illustrationer. Men illustrationerne kan også kombineres med kort med ordbilleder, tegnclipart eller illustrationer, som barnet selv har farvelagt.

Hvert situationsbillede består af:
· A3 situationsbillede i farve
· A3 situationsbillede i sort/hvid til kopiering
· 2 x 4 stk. A4 ark med hver 6 illustrationer i farver til billedlotteri
· 4 stk . A4 kopiark med hver 6 illustrationer i sort/hvid
· 4 stk. A4 ark, ordkort
· 4 stk. A4 ark med tegnillustrationer.
· Materialebeskrivelse.
Ide: Dorte Skovgaard
Tegninger af Ulla Kristensen, www.tegnebrættet.dk.
Udgivelsesår: 2018

Cirkus

Dobbeltklik på ovenstående billede for at se i fuld størrelse

Zoom ud
Zoom ind
Bedømmelser
Der er ingen bedømmelser af dette materiale.